fbpx

Josep Maria Oliva, protagonista en el dia Mundial de les Abelles

 In Novetats
  • El projecte BCN l’escull com a model d’apicultor dins de la província de Barcelona, que compta amb 362 granjes apícoles

Amb motiu del Dia Mundial de les Abelles el passat 20 de maig, el projecte BCN Smart Rural, que promociona el dret a una alimentació saludable, va escollir a Josep Maria Oliva com a exemple d’un dels 3 apicultors singulars de la demarcació de Barcelona, on hi ha 362 explotacions apícoles.

L’apicultor té la seu en una masia situada sota el massís de la Tossa de Santa Margarida de Montbui que es diu Mas Buret, envoltat d’oliveres, ametllers, nesprers, pomeres, cirerers i pins. És un enclau privilegiat molt tranquil, que s’adiu amb el tarannà amable de Josep Maria Oliva, la quarta generació d’apicultors de la granja.

 

A Mas Buret van començar amb l’autoconsum de mel

Els seus avantpassats més llunyans ja tenien abelles i produïen mel pel seu propi autoconsum, però va ser el seu pare qui va impulsar l’empresa que porta el nom de la casa familiar.

Desenvolupen la seva activitat a partir dels seus 200 abellars situats a diferents comarques de Catalunya com el Penedès, l’Anoia, el Bages i la Cerdanya, que van movent per assegurar-se que els insectes puguin alimentar-se amb el millor pol·len i nèctar de flors.

Fan una producció de mel 100% natural, usant un procés artesanal des de l’extracció fins l’envasament, amb els millors equipaments per tal de garantir productes de gran qualitat. No utilitzen productes químics que puguin deixar traces residuals en la mel.

A més de mel, produeixen pol·len, bresca, pròpolis, codonyat i caramels, que venen, sobretot, a botigues de proximitat.

 

 

 

 

La venda de proximitat està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013

Recent Posts