fbpx

La cooperativa plana de Vic va participar a la mostra de formatges Lactium

 In Novetats
  • A l’Aula de Formatges de Bon Preu, Daniel Bassas va donar una xerrada sobre els beneficis dels làctics en la salut.

  • Van presentar el conte “Làctics a un preu just” dirigida a conscienciar els nens sobre la necessitat de pagar un preu just per la producció lletera

Aquest any,  la Cooperativa Plana de Vic ha participat activament de la mostra Lactium de Vic en diverses activitats. La mostra de formatges, referent del sector lacti a casa nostra i una de les cites imprescindibles de la nostra agenda, va tenir lloc a meitats de maig a la ciutat osonenca.

Beneficis del formatge i els làctics

Amb la CPV hi vam estar presents, per una banda a l’Aula de Formatges de Bon Preu, on Daniel Bassas va impartir una xerrada titulada “Llet i formatge: paisatge, territori i beneficis per a la salut” juntament amb els companys de La Bona Llet. També es va poder gaudir del tast de la nostra llet Terra i Tast i del Formatge Territori, que s’ha creat amb la formatgeria tonenca Mas el Garet.

Un conte per educar als més petits

D’altra banda, també van participar al Lactium amb la presentació del conte “Làctics a un preu just”, co-creació amb l’agència Thinquery. El conte, que ja vam presentar al Mercat del Ram, aquesta vegada incloïa també el Formatge Territori com a un dels protagonistes juntament amb la Llet Terra i Tast i els personatges: els ramaders Pep i Maria.

Va ser una activitat dirigida a infants en què es va tenir l’oportunitat de conèixer la problemàtica del sector lacti de forma desenfadada i per a tota la família. Hi va haver participació, bon ambient i gots de llet per a tothom. Es va poder posar en pràctica el que s’havia explicat sobre la importància de pagar un preu just per a la llet de les nostres vaques a partir de dinàmiques i experiències amb l’empatia pels ramaders com a punt de partida.

Recent Posts