Acció Climàtica dota 7’8M€ en ajuts a la indústria agroalimentària de Lleida

 In Novetats
  • Són ajuts adreçats a la transformació i comercialització d’aliments i a la mitigació del canvi climàtic en la transformació d’aliments

  • Els 30 beneficiaris de l’ajut duran a terme inversions per valor de 49,8 milions d’euros

El Departament d’Acció Climàtica concedeix 7,8 milions d’euros a les empreses agroalimentàries lleidatanes, beneficiant un total de 30 sol·licitants per executar unes inversions pressupostades en prop de 49,8 milions d’euros. Els ajuts estan adreçats a la transformació i comercialització d’aliments i a la mitigació del canvi climàtic en la transformació d’aliments.

Aquest ajut s’insereix dins l’ordre aprovada pel Departament d’Acció Climàtica d’un total de 27 milions d’euros, que ha beneficiat 122 indústries agroalimentàries de tot Catalunya. En aquest sentit, la xifra percebuda per la indústria lleidatana representa el 32,1% del total de l’ajut. Les comarques de Lleida es situen així, pel que fa l’import rebut d’aquests ajuts, darrere de Barcelona, que n’ha rebut el 34%, i per davant de Girona, que n’ha rebut un 20,4%, i Tarragona i Terres de l’Ebre, beneficiàries del 13,5%.

Per sectors, a Lleida la indústria càrnia ha rebut 1,3 M€, que els serviran per executar una inversió total valorada en 11 M€; la preparació de fruites i hortalisses ha rebut 3,1 M€, que els permetran executar projectes per valor de 19,4 M€;a la fabricació d’olis i greixos vegetals i animals s’han concedit 1,5 M€ per fer actuacions valorades en 7,8 M€; la fabricació de productes lactis rebrà 502.767 €,que serviranper cobrir part dels 1,9 M€ que faran d’inversió totalPel que fa a la fabricació de productes per a l’alimentació animal, s’ha aprovat 1 M€, que es destinarà a l’execució d’actuacions valorades en 4,4 M€, i per a la fabricació de begudes s’han aprovat 350.000 €, que serviran per executar projectes valorats en 5,5 M€.

Noves instal·lacions per a la producció alimentàries

Entre les empreses que han rebut subvenció hi ha Quadrat Valley, d’Albagés, que ha invertit 1.115.000 d’euros en la instal·lació d’un molí d’oli. La nova instal·lació està integrada al paisatge i a la finca i permetrà elaborar olis Premium. Aquest projecte rebrà una subvenció de 312.344€.

També en el sector de l’oli, l’empresa Borges Agricultural & Industrial Edible Oils, de Tàrrega, ha desenvolupat millores a la seva planta productiva per valor de 4.405.000 euros. La subvenció d’aquest projecte és de de 500.000€. I l’empresa Pons Tradició invertirà 1.195.000 euros en una nova instal·lació per a l’elaboració d’oli. L’ajut concedit en aquest cas és de 334.614€.

En l’àmbit de les fruites i les verdures, l’empresa Infrusesa, dedicada a la transformació de fruites i verdures, durà a terme un projecte de millores tecnològiques de procés i ampliació d’una planta d’elaboració de sucs, melmelades i cremes, al terme municipal de Soses. La inversió serà de 5 M€, que comptaran amb un ajut de 350.000€.

Cebes Recio, del Pla d’Urgell, durà a terme una ampliació de l’activitat d’assecatge i envasat de ceba. També incorpora una instal·lació per fer elaborats de ceba. El cost del projecte és de 3.071.000 euros, amb una subvenció de 500.000€. Així mateix, l’empresa Mediterranuts invertirà 1.500.000 euros en una nova instal·lació d’elaboració de l’ametlla, subvencionada amb 458.265 euros.

 

 

 

 

 

La venda de proximitat està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013

Recent Posts