Els aliments de proximitat d’estiu

 In Novetats

La temporada estival és el perfecte moment per gaudir dels aliments de proximitat, és a dir, tots aquells productes cultivats i collits per agricultors locals que estan disponibles en aquell moment. És una excel·lent forma de donar suport als petits agricultors que produeixen aliments sense recórrer a pesticides ni additius químics de manera natural, sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

A l’estiu solen estar disponibles molts d’aquests aliments que es caracteritzen per ser abundants, rics en nutrients i saborosos. Entre els aliments de proximitat d’estiu destaquen especialment els cítrics com ara taronges, llimones, llimes i aranges; fruits d’estiu com meló, síndria, albercocs i prunes; i vegetals com enciam, pastanagues, tomàquets i mongetes.

Molts d’aquests aliments es poden aconseguir a mercats locals, granges i hortes properes. Un avantatge dels aliments de proximitat és que arriben a la nostra taula a pocs dies després de ser recol·lectats, per la qual cosa la seva frescor i sabor són molt millors. A més, en comprar aliments de proximitat contribuïm a reduir la petjada de carboni del nostre aliment, ja que el transport d’aquests productes és molt menor.

Optar pels productes de proximitat també és bo per a la nostra salut perquè contenen un major contingut de vitamines i minerals. Aquests aliments no han estat manipulats químicament per prolongar-ne la conservació ni millorar-ne el sabor, per la qual cosa conserven intactes els seus beneficis per a la salut i protegeixen el medi ambient en reduir els residus i la contaminació.

Per aquesta raó, animem tothom a incloure aliments de proximitat a la seva dieta estival. Aquesta forma de consum sostenible és beneficiosa per al medi ambient, la nostra salut i també per a l’economia local.

Recent Posts