Els aliments de proximitat de primavera
Les estacions marquen el cicle de l’agricultura i el començament de la primavera també marca una nova collita d’aliments locals i de proximitat. La primavera és una època daurada pels amants dels aliments de proximitat, ja que ofereix un assortiment fresc i saludable de productes i nous sabors que no esperaves. Aquests aliments s’aprofiten al màxim a la primavera i donen com a resultat menjars creatius i innovadors que et permeten gaudir d’un variat menú natural.
Entre els aliments principals durant la primavera tenim els vegetals de fulla verda, com l’espinac, la col sivella, la col romanesca, la bleda, la xicoira, la col, el créixens i la ruca, que són rics en vitamina C, ferro, fibra i calci, preferits per preparar amanides verdes i altres plats senzills i nutritius. Els porros, els naps, els cards, les cebes i els pebrots són altres vegetals d’estació típics de la primavera i majoritàriament rics en vitamina C. Els fruits secs, com ametlles, nous i avellanes, també es recol·lecten a la primavera.
Els mariscs també són abundants durant aquesta temporada. Musclos, crancs, gamba, gambes i cloïsses són alguns dels més apreciats. Els crancs i la gamba són una bona font de proteïna i minerals, els musclos són rics en vitamina B12, omega-3 i zinc, i les cloïsses són molt nutritives, riques en vitamina B12, ferro i zinc.
Els aliments no vegetals de proximitat també són abundants durant la primavera. Els ous són una font saludable de greixos saludables, proteïnes i vitamines B12 i D, mentre que els vedells, bens i conills produeixen carns magres i saludables.
L’agricultura orgànica sostenible es torna cada cop més popular, i la primavera és una bona època per començar a conèixer-la, ja que és l’època de la collita i hi ha molts agricultors i botigues orgàniques que ofereixen productes i aliments provinents d’agricultura orgànica. Els aliments orgànics estan exempts de pesticides, adobs químics i hormones, i contenen minerals i altres substàncies nutritives més altes.
Aprofita els aliments de primavera i prepara el teu plat preferit amb el sabor natural i variat. Aquesta estació ofereix notables beneficis a la salut i sabors refrescants, descobreix aquesta temporada i gaudeix dels aliments de proximitat!