fbpx

Els aliments de proximitat d’hivern

 In Novetats

Durant els mesos més freds, l’aprovisionament d’aliments pot ser un problema si no hi ha gaires opcions de carn o certs fruits i verdures de temporada. A mesura que baixen les temperatures, és important trobar aliments rics en nutrients i de proximitat que ens permetin portar una dieta saludable.

Els aliments de proximitat a l’hivern ofereixen molts beneficis nutritius i redueixen el sobrepès. Aquestes fruites i verdures tenen més nutrients a causa de la recol·lecció a prop del seu lloc de producció, cosa que significa menys perduda dels nutrients per transport. A més, els aliments de proximitat són més barats, ajudant a mantenir els costos baixos d’alimentació.

Productes carnis: Per a aquells que busquen una font de proteïna saludable, els productes carnis de temporada com el conill, la llebre, els ànecs i les oques, són excel·lents opcions d’hivern. Aquests animals es crien naturalment i es nodreixen millor durant els mesos freds.

Cereals: Una bona opció per als esmorzars són els cereals integrals com la civada, l’arròs i l’ordi. Aquests cereals contenen un alt contingut en carbohidrats saludables i són una excel·lent opció per a l’aportació diària d’energia i nutrients.

Hortalisses: Totes les hortalisses són excel·lents per al consum durant els mesos d’hivern, ja que contenen un alt contingut nutricional. Les verdures d’arrel com la ceba, l’api, les remolatxes, les cols, la pastanaga i les patates són preferides per a moltes persones pel fet que proporcionen els nutrients essencials per a una nutrició saludable durant els mesos freds.

Fruites: Algunes fruites d’hivern com les pomes, taronges, peres i grans són riques en vitamines i altres nutrients que ajuden a mantenir el metabolisme en òptimes condicions. Aquestes fruites són una opció de menjar saludable i nutritiu per a tota la família.

Llegums: Els llegums com la llentia, la mongeta tendra i el cigró també tenen un alt contingut nutricional, i són una excel·lent opció per combinar amb arròs o pasta per a un menjar saludable en èpoques fredes. Aquests llegums són rics en proteïnes, ferro i fibra, i també contenen importants nutrients que ajuden a mantenir els nivells d’energia en els dies de fred.

En definitiva, els aliments de proximitat d’hivern poden ser una opció excel·lent per tenir una alimentació variada i saludable, a més d’aportar beneficis nutricionals al nostre organisme. Si es vol gaudir de plats saludables i a bon preu, recomanem tastar aquests aliments de proximitat.

Recent Posts