fbpx

Les qualitats nutricionals dels aliments d’estiu

 In Novetats

Els aliments d’estiu són una part important de l’estil de vida estival. Ofereixen una varietat de beneficis nutricionals que poden millorar la salut i prevenir malalties. Aquests aliments d’estiu proporcionen la mateixa varietat de nutrients fonamentalment igual que qualsevol altre aliment d’estació. Alguns aliments d’estiu tenen beneficis nutricionals únics que contribueixen a una bona salut.

Els aliments d’estiu com les fruites i verdures proporcionen vitamines i minerals essencials per al cos. Les fruites com els melons i els cítrics proporcionen una bona dosi de vitamina C i altres nutrients, que són essencials per a un sistema immune saludable. Les fruites com la papaia, la síndria i la pinya també tenen propietats antioxidants.

Les verdures d’estiu com els tomàquets, els pebrots i els espinacs són una font de fibra excel·lent. Les verdures també contenen vitamines i minerals com el ferro, el calci i el magnesi. Aquests nutrients poden ajudar a prevenir malalties i millorar la salut en general.

Els aliments de mar també ofereixen una varietat de beneficis nutricionals. Els peixos com el salmó i la tonyina són rics en àcids grassos omega-3, que ajuden a reduir el risc de malalties del cor. A més, són una excel·lent font de proteïnes, que poden ajudar a mantenir els músculs forts i saludables. Les cloïsses, les gambetes i les ostres també contenen proteïnes i minerals que són importants per a la salut.

Els aliments d’estiu també ofereixen una varietat de beneficis per a la salut mental. Els aliments rics en magnesi com les pipes de carbassa poden ajudar a millorar els nivells d’energia i reduir l’estrès. Altres aliments com els plàtans proporcionen una gran quantitat de triptòfan, un aminoàcid que ajuda el cervell a produir serotonina. Aquest neurotransmissor ajuda a relaxar el cos i el cervell, millorant la qualitat del son.

En definitiva, els aliments d’estiu proporcionen una varietat de beneficis nutricionals que són fonamentals per a una bona salut. Aquests aliments són rics en vitamines i minerals essencials, així com en àcids grassos i proteïnes necessàries per mantenir el cos saludable. Aquests aliments també proporcionen beneficis per a la salut mental que contribueixen a un estil de vida saludable.

Recent Posts