fbpx

Les qualitats nutricionals dels aliments de tardor

 In Novetats

Durant la tardor, els components nutricionals dels aliments i els beneficis de salut associats s’adapten als canvis estacionals. Les preserves de fruites i verdures fresques són fonts de nombrosos nutrients que a la tardor, sovint són indulgents i deliciosos. I ja sigui que els consumim frescos a l’hort o de botigues locals, aquests aliments de temporada tenen molt per oferir a la nostra alimentació. A continuació, explorarem algunes qualitats nutritives específiques dels aliments clau que trobem a la tardor.

  • Pomes: les pomes són indulgents i alleugerides pels canvis d’estació. Tradicionalment, les pomes han estat considerades com una font de nutrients per millorar la salut. Estem aprofitant el sabor dolç i els nutrients saludables. Les pomes tenen una impressionant varietat de fibra, folat, potassi, vitamina A i vitamina C. La fibra ajuda el nostre sistema digestiu a funcionar bé, mentre que el potassi ajuda a mantenir una pressió arterial saludable, el folat promou una textura de pell saludable i la vitamina A i la vitamina C són clau per a un sistema immune saludable.
  • Carbasses: les carbasses són famoses com l’estrella de tardor, sobretot quan el clima es comença a refrescar. Les carbasses tenen un sabor dolç i delicat que es pot gaudir de tres maneres diferents: crues, fornejades o rostides. A més del sabor i la textura, aquestes verdures de temporada tenen una llista de beneficis nutricionals. Per exemple, les carbasses tenen al voltant de 7 grams de fibra per tassa, així com carotenoides, magnesi i potassi, que ajuden a prevenir el risc de malalties cròniques.
  • Peres: les peres són una altra fruita d’estació amb una varietat de qualitats nutritives. Aquesta fruita conté molts nutrients que ajuden a millorar la nostra salut. Per exemple, conté fibra, magnesi, ferro, potassi, vitamina K i antioxidants. Les peres també són una excel·lent font de vitamina C i folat. Aquests dos són importants per a una pell saludable, reducció de l’estrès oxidatiu, immunitat saludable i reducció del risc de malalties cròniques.
  • Raïms: els raïms són una fruita dolça i sucosa i una excel·lent font de nutrients. Contenen fibra, ferro, calci, magnesi, potassi i zinc. També són plenes de polifenols, un tipus d’antioxidant. Els polifenols ajuden a prevenir l’envelliment prematur, millorar la memòria, reduir la inflamació i reduir el risc de malaltia cardiovascular. A més, són una bona font de vitamina E, que també pot ajudar a combatre els efectes de l’envelliment prematur.

La tardor és una època emocionant per gaudir de deliciosos aliments de temporada. Sempre és una bona idea centrar-se en aliments saludables i entrant en temporada, els nutrients dels quals ajuden a mantenir-nos saludables. Assegureu-vos de gaudir d’aquestes delícies nutricionals de la temporada!

Recent Posts