fbpx

Les qualitats nutricionals dels aliments d’hivern

 In Novetats

Durant l’hivern molts de nosaltres experimentem una forta sensació de cansament i somnolència. Això és perquè els dies són més freds i hi ha menys llum solar. El cos necessita cures especials per emmagatzemar energia suficient per passar el dia. Una solució simple és menjar els aliments rics per a l’hivern. Aquests aliments ens ajuden a proveir-nos dels nutrients necessaris per passar l’hivern amb salut i energia.

Els aliments d’hivern no són només rics en nutrients, sinó que també són rics en textures i sabors. Aliments com a fruites, verdures, nous, grans, llegums i llavors són rics en vitamines i minerals. Per exemple, la col arrissada, les fruites cítriques i els fruits secs contenen alts nivells de vitamina C, que és essencial per al sistema immune. Les remolatxes contenen ferro i indi, que és essencial per al creixement i desenvolupament òptims. El bròquil, la col i l’espinac són rics en calci i fibra.

Els aliments d’hivern també són rics en antioxidants, els quals ajuden a combatre els radicals lliures que fan malbé el cos. Els aliments rics en antioxidants inclouen baies, espinacs, pastanagues, nabius, Xile, cebes, festucs i fesols.

A més de tenir un important contingut nutricional, els aliments d’hivern també contenen una gran quantitat de substàncies beneficioses, com ara fitonutrients. Aquestes substàncies ajuden a enfortir el sistema immune i a prevenir certes condicions mèdiques, com ara el càncer i les malalties cardíaques. Els aliments rics en fitonutrients inclouen all, ceba, raïm, tomàquets i carxofes.

Els aliments d’hivern també són rics en substàncies com ara àcids grassos omega-3 i fibra. Aquests nutrients ajuden el sistema digestiu a funcionar correctament. Els aliments rics en aquests nutrients inclouen nous, llavors, grans sencers i salmó.

Si bé l’hivern no és l’estació més còmoda, menjar els aliments adequats pot ajudar a mantenir la nostra energia i resistència fins al final de la temporada. D’aquesta manera podem gaudir dels mesos freds amb més vigor i energia.

Recent Posts