fbpx

Les qualitats nutricionals dels aliments de primavera

 In Novetats

La primavera comporta una abundància d’aliments completament deliciosos, acolorits i amb una àmplia varietat de qualitats saludables. Aquests aliments es troben sovint al nostre entorn i ofereixen grans beneficis per a la salut.

Els primers són els aliments de temporada. Els aliments que pertanyen a aquesta categoria es consideren particularment nutritius perquè tenen un alt contingut de nutrients, com ara vitamines, minerals i antioxidants. Aquests nutrients ajuden el cos a lluitar contra malalties, infeccions i estaques alliberades pels radicals llibres, que estan compostos naturals que fan malbé l’ADN. Alguns aliments de temporada comuns inclouen tomàquets, fruites cítriques, bròquil, coliflor, pebre vermell, mongetes tendres i blat de moro.

A més dels aliments de temporada, hi ha una varietat d’aliments rics en probiòtics que són bons per a la salut del sistema digestiu. Els probiòtics són organismes vius que ajuden el cos a absorbir i produir nutrients i prevenir el creixement de bacteris perjudicials. Aquests organismes són presents en aliments com ara iogurt, miso, quefir, kefir d’aigua i kimchi. Aquests aliments també poden ajudar a millorar la immunitat i la resistència a l’estrès.

En els mesos càlids, la cuina saludable és una manera d’obtenir una injecció d’energia i sentir-se millor. Per exemple, en lloc dels refrescos i menges ferrades plenes de sucre, els aliments rics en aigua com les síndries, els préssecs i els melons aporten els nutrients necessaris i mantenen hidratats.

Per a aquells que són més fanàtics de la carn, els peixos i els mariscs contenen proteïnes i àcids grassos essencials que ajuden a mantenir un pes saludable, així com el magnesi, el calci i el zinc. Els aliments rics en magnesi, com ara les nous i les llavors de carbassa, també es recomanen per ajudar a relaxar els músculs i controlar l’estrès.

La primavera treu moltes bondats per al nostre cos i la nostra salut, així que aprofita l’oportunitat per gaudir d’aquests aliments saludables. Trieu aliments amb diversitat i plens de nutrients, en lloc del menjar ràpid processat i obtindreu tots els beneficis per a la salut.

Recent Posts