fbpx

Fundació el Maresme: Per una integració social amb valor i compromís

 In Novetats

APIAC té el plaer de destacar la Fundació el Maresme, una entitat sense ànim de lucre que, amb una rica història des de 1966, s’ha dedicat a promoure la integració social i millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats complexes a la comarca del Maresme. La seva missió es basa en atendre principalment les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Els orígens: Compromís des de 1966

Amb inicis l’any 1966 com l’Associació Patronat pro persones amb disminució psíquica del Maresme, la Fundació el Maresme ha crescut per convertir-se en un pilar fonamental de suport per aquelles persones amb necessitats especials i les seves famílies. Amb el número d’inscripció 875 al Registre de Fundacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, la Fundació està qualificada com a entitat assistencial.

Missió i valors: Respècte, professionalitat i compromís

La Fundació el Maresme mou els seus esforços amb uns valors fonamentals que defineixen la seva tasca diària:

  • Respecte: La base de tota interacció, fomentant una convivència en què cadascú sigui reconegut amb dignitat.
  • Professionalitat: Un compromís ferm amb l’excel·lència en els serveis oferts i una dedicació constant per millorar.
  • Transparència: Obrir camins a la confiança a través de la comunicació oberta i honesta.
  • Compromís: Una devoció real per respondre a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.
  • Acolliment: Crear un ambient càlid i acollidor que promogui el benestar de tots els membres de la Fundació.

Promoció dels drets i la participació activa

La missió de la Fundació el Maresme va més enllà de la simple assistència. S’esforça a impulsar i fer respectar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Mitjançant l’aprofitament de la visibilitat a la societat, la Fundació reclama i afavoreix la participació activa d’aquest col·lectiu, acompanyant-los en el seu procés vital d’adaptació, creixement i inclusió social.

Serveis continus i centres dedicats

La Fundació el Maresme ha establert una xarxa de serveis i centres que ofereixen atenció amb continuïtat per donar resposta a les diverses necessitats d’aquest col·lectiu. La seva oferta variada abraça les dimensions mèdiques, socials i educatives, assegurant un suport integral.

Campanya “Poductors Sostenibles – Productors amb Futur”: La sostenibilitat en l’àmbit social

La Fundació el Maresme encarna els principis de la campanya “Productors Sostenibles – Productors amb Futur” de manera excepcional. El seu treball continu en la promoció de la integració social, la defensa dels drets i el compromís amb les persones amb discapacitat intel·lectual reflecteix els valors sostenibles que defineixen el futur de les comunitats.

APIAC celebra la Fundació el Maresme com a referent en la creació d’una societat més justa, inclusiva i conscient dels drets de tots els seus membres. La seva tasca és més que una resposta a les necessitats; és un testimoni viu del potencial de canvi quan es barregen la dedicació, la comprensió i la passió per un futur més sostenible i inclusiu.

Fundació Maresme vídeo

 

Recent Posts