fbpx

Mel dels Erms: Una dolça història d’apicultura ecològica i compromís familiar

 In Novetats

APIAC té el plaer de presentar Mel dels Erms, una empresa apícola amb una història fascinant nascuda de la passió per la producció de mel ecològica de proximitat i d’alta qualitat. Fundada l’any 2015, aquesta explotació única té les seves arrels a Sant Pere de Vilamajor, al peu del Parc Natural del Montseny, un entorn idíl·lic per a les abelles que hi residixen.

Qui son?

Mel dels Erms és dirigida per David Álvarez Rovira, apicultor i President d’Apicultors Ecològics Associats (AEA) des de febrer del 2020. Aquesta associació representa l’essència del compromís ecològic de Mel dels Erms. A més, en moments puntuals de transhumàncies i recol·lecta de mel, compta amb el suport inestimable d’Oty (parella), Lluís (germà) i Sergi (fill).

Una mica d’història: La transformació d’un apicultor

La història de Mel dels Erms comença amb David Álvarez, un home amb una carrera de més de 30 anys en el sector de la construcció. Després d’enfrontar-se a les crisis de la vida, va decidir reinventar-se i donar el pas cap al món de l’apicultura ecològica el 2015. Aquest va ser el punt de partida per a una nova passió i una missió: produir mel ecològica amb dedicació professional.

Formant-se a la Universitat de Barcelona amb el professor Jaume Cambra Sánchez, David va absorbir el coneixement i la passió per l’apicultura ecològica. Amb només una arna inicial, recuperada d’un apicultor local, va iniciar el seu viatge. Amb el suport del seu mentor Jaume i la incorporació progressiva d’arnes i apiaris, Mel dels Erms va prendre forma.

Mel dels Erms: La tradició i l’apicultura ecològica

Mel dels Erms participa activament en fires i realitza visites d’Apiturisme, oferint als visitants una experiència immersiva en el món apícola. David comparteix el seu coneixement sobre l’apicultura ecològica, des de la biologia de les abelles fins al procés complet de producció de mel. Aquesta pràctica de proximitat no només promou la consciència sobre la importància de les abelles, sinó que també reforça el compromís amb la comercialització local.

El compromís familiar i sostenible

Mel dels Erms és més que una empresa, és una història de compromís familiar i sostenibilitat. Amb més de 180 arnes i 12 apiaris, la dedicació d’aquesta família és evident en cada pot de mel que produeixen. La participació activa d’Apicultors Ecològics Associats reflecteix l’adhesió als valors ecològics i sostenibles, sent una veu en la campanya “Productors Sostenibles – Productors amb Futur”.

APIAC aplaudeix Mel dels Erms per la seva contribució al món de la mel ecològica i la promoció de pràctiques apícoles sostenibles. Amb un profund respecte per la natura i una passió inquebrantable per les abelles, Mel dels Erms és un exemple radiant de productors amb futur que planten les arrels d’una tradició melera amb una missió: cuidar del medi ambient i oferir mel de la més alta qualitat.

 

Mel dels Erms video

Recent Posts