Villa Engràcia: Una Experiència Gastronòmica Autèntica a la Conca de Barberà
Enclavat al cor de la Conca de Barberà, a l’Espluga de Francolí, Villa Engràcia és molt més que un allotjament rural: és un destí gastronòmic que celebra la cuina catalana tradicional amb un toc de modernitat. El seu restaurant ofereix una proposta culinària arrelada al territori, on els productes de proximitat i els vins amb denominació d’origen són els protagonistes.
El plat estrella de la casa són els cargols a la llauna, una recepta emblemàtica de la cuina catalana. A Villa Engràcia, els cargols es preparen amb dedicació: es netegen acuradament i es couen al forn en una llauna metàl·lica, amanits amb sal, pebre, pebre vermell picant i dolç, i flamejats amb alcohol. Aquest procés dona com a resultat uns cargols saborosos i aromàtics, servits amb allioli i pa per completar l’experiència.
La carta del restaurant inclou altres plats que combinen la tradició amb tocs contemporanis: entrecots i altres carns a la brasa, peixos com el llobarro i els calamars a la planxa, raviolis farcits amb salsa de formatge i amanides fresques amb ingredients de temporada.
Per maridar aquests plats, Villa Engràcia ofereix una selecció acurada de vins de la DO Conca de Barberà. Algunes recomanacions inclouen l’Intramurs blanc, ideal per acompanyar plats lleugers com les amanides o els cargols; el Merlot 2019 de Clos Mont-Blanc, perfecte amb carns a la brasa com l’entrecot; i l’Inquiet (75% trepat), que marida bé amb plats més intensos com el costellam. També es recomanen altres vins com el Terrat Mas Vicenç (blanc) i el Cara Nord (rosat monovarietal de trepat), que aporten frescor i elegància a l’experiència gastronòmica.
L’entorn natural que envolta Villa Engràcia, amb vistes al paratge natural de Poblet, crea l’ambient perfecte per gaudir d’un àpat tranquil i relaxat. La terrassa del restaurant és ideal per a sopars romàntics o trobades especials.
Herois de Rebost és un projecte que neix amb l’objectiu de posar en valor la riquesa gastronòmica i vinícola de Catalunya, tot centrant-se en aquesta ocasió en la Conca de Barberà. Aquesta comarca, situada entre muntanyes i vinyes, és un exemple viu de com el paisatge, la tradició i la creativitat es fusionen al plat i a la copa. A través d’un recorregut per restaurants emblemàtics i vins amb identitat pròpia, volem reivindicar la complicitat que existeix entre la cuina local i els cellers que interpreten i transformen la terra.



