Mas Buret

La quarta generació d’apicultors de l’empresa familiar Oliva Codina amb producció pròpia de mel, envasat i comercialització. En l’actualitat cuiden al voltant de 300 arnes situades en diferents zones de les comarques del Penedès, l’Anoia, el Bages i la Cerdanya.

Els seus valors

  • Mel catalana i de proximitat. La mel Mas Buret és 100% mel del país.
  • Són productors, els nostres abellars es troben en paratges naturals que garanteixen el millor nèctar
  • Són apicultors la nostra feina ajuda a la pol.linització de moltes altres espècies vegetals.
  • Excel·lent relació qualitat-preu
  • Excel·lents atenció i servei

Premis

  • 1er Premi Concurs Reina de les Mels Fira Balaguer 2012, categoria Mel d’Alta Muntanya
  • 2n Premi Fira de Sant Ponç 2013 categoria Multifloral
  • 3r Premi Concurs Reina de les Mels Fira Balaguer 2015, categoria Mel d’Alta Muntanya

Procés

Procés artesanal des de l’extracció fins l’envasament, utilitzant els millors equipaments per tal de garantir productes naturals de gran qualitat.En cap moment del procés s’utilitzen productes químics que puguin deixar traces residuals en la mel*. Per tant, podem dir sense enganyar que la mel és natural.

Algunes mels comercials són una barreja de mels de la Península i mels d’altres països situats fora de la Unió Europea. El seu procés es regeix per controls sanitaris menys exigents que els seus, contractació de mà d’obra barata, utilització d’antibiòtics, etc. 

Són productors: els seus abellars

El primer abellar és “Mas Buret”. Es troba situat en la masia del terme de Santa Margarida de Montbui. Les abelles liben el nèctar dels ametllers, les pomeres, els cirerers i les flors boscanes d’on surt la mel de romaní tan valuosa pels seus clients. També tenenun abellar a Castellolí on, segons l’època, les abelles troben sajolida, cepell, romaní i altres flors. D’aquí surt la mel de romaní o la mel de bruc a l’hivern. També les abelles recullen el pol.len en les flors d’estepa blanca o borrera.

  • Abellar de Sant Jaume de Domenys. Població prop de la costa del Baix Penedès on les abelles xuclen el nèctar del romaní, la botja, la farigola i el bruc. Aquí fem la primera collita de mel de romaní.
  • Abellar de Sant Martí de Sarroca. En zona boscana d’on es treu mel de romaní i milflors.
  • Abellar de Torrelles de Foix. Els abellars donen mel de bosc. Estan situats al bell mig d’un bosc frondós on floreixen romanís, botges, farigoles, brucs, etc. i, als camps veïns, la ravenissa i els ametllers.Tambe recullen pol.len de les estepes o els esbarzers.
  • Abellar de Santa Maria de Miralles. Situat en la cruïlla que ens porta a Sant Magí de Brufaganya, venint deSanta Coloma de Queralt o de Miralles, en una zona de bosc jove amb molts matolls, romanís, brucs i farigoles.
  • Abellars de Castellfollit del Boix. Diferents abellars on les abelles liben les flors de vegetació autòctona en paratges pràcticament deshabitats. La mel de romaní d’aquests paratges acostuma a ser excel.lent.
  • Abellar de Rajadell. En un paratge de gran bellesa, les abelles extreuen el nèctar i el pol.len del romaní, la botja i la ginesta que floreixen amb força a la primavera. Al setembre, el bruc i l’arboç les proveeixen amb el seu aliment.
  • Abellars a la Cerdanya. Entre 1100 i 1300 metres d’alçada és on les abelles recullen el nèctar de les flors de muntanya en els mesos de primavera i estiu aprofitant-se dels conreus de trepadella i vessa.
  • Abellar de Castanyet. A la comarca de la Selva, d’on s’extreuen mel de castanyer i melats de les alzines.

Contacte

Mas Buret – El Saió08710 Santa Margarida de Montbui Barcelona

Tel. 93 805 39 51Mòbil. 646 514 392info@masburet.com

https://www.masburet.com/